Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje, ćerka ima 2 godine i mesec dana,prvi zub je dobila tek sa 13meseci i izašle su sve jedinice,donje dvojke i jedna gornja dvojka,sve četiri četvorke i dve donje trojke. Da li je normalno što gornja dvojka još nije izašla? Hvala unapred

Nela - 11. 11. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Nela,

postoji mogućnost da je u pitanju nedostatak zametka navedenog zuba (što se može potvrditi jedino analizom Rtg snimka). Nedostatak zametka mlečnog zuba može biti praćen nedostatkom zametka stalnog zuba, te Vam savetujemo redovne posete stomatologu kako pre, tako i u periodu početka smene zuba, kako bi se blagovremeno uočio eventualni nedostatak zametka i kako bi se na vreme uključila odgovarajuća terapija.

Savetujemo da posetite dečijeg stomatologa kako bi se kliničkim pregledom, a po potrebi i analizom Rtg snimka utvrdilo o čemu je reč.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata