Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje,
Da li u toku pripreme zuba za navlake, tačnije tokom brušenja zuba, da li brusilica može da ošteti zubno meso? Dakle, može li se desiti da brusilica zbrusi i zubno meso, te tako prouzrokuje kasnije probleme s desnima nakon sto se navlake postave na zube (povlačenje desni, upala, bol, krvarenje)?

Da li brušenje za navlake strogo mora da se obavi i 'ispod' zubnog mesa; da li je moguce da navlake funkcionišu ako je zbrušen zub samo do linije spajanja zuba sa zubnim mesom?

Muamera - 15. 10. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Muamera,

po pravilima struke prilikom brušenja zubnog tkiva za protetsku nadoknadu, demarkaciona ("granična") linija bi trebala da se završi u nivou desni ili blago ispod, pod uslovom da ne ugrozi pripoj mekih tkiva za zub.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata