Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje ,

Godinama imam problem sa temporo mandibularnim zglobom , kod mene se cak i primecuje kad izgovaram slovo A na primer . Maksilofacijalni hirurg mi je rekao da mi je i uska i plitka vilica . Zadnje dve nedelje imam blagu oteklinu duz zigomaticne kosti kao i bol iza usne skoljke , obostranu bol u zglobovima . Medjutim bol se siri i na gornji kapak levog oka . Ortopan nije pokazao nikakve promene u maksili , maksilarni sinusi su u redu . Gornje osmice imaju karijes ali nema procesa . RT paranazalnih supljina je u redu . Zanima me jel realno da me bole i zubi sa leve strane maksile , i da je sve ovo zbog Temporomandibularnog poremecaja ?

Pozdrav

Sasa - 21. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Saša,

poremećaji temporomandibularnog zgloba uključuju moguću pojavu simptoma kao što su  problemi sa žvakanjem ili odgrizanjem, oticanje lica, promena zagrižaja, tj. okluzije, pucketanje prilikom otvaranja ili zatvaranja usta, povremeno ispadanje donje vilice iz ležišta, bolna osetljivost mišića vilice, bol u predelu lica, vilice ili ušiju, glavobolje (često slične migreni), bol i pritisak iza očiju.

Oboljenja donjoviličnih zglobova spadaju u domen rada maksilofacijalnog hirurga te je neophodno da odete na pregled kako bi se postavila dijagnoza oboljenja i indikovala odgovarajuća terapija. Prethodno možete uraditi Rtg snimak donjoviličnih zglobova sa otvorenim i zatvorenim ustima.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata