Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje, imam 17 godina i problem sa levom trojkom koja je mlečna. Na ortopanu se pokazalo da ne postoji stalni impaktiran zub.. Taj zub se malo klima ali nije strasno, takodje imam razmak izmedju zuba koji zelim da sredim samo ne znam koje su opcije zatvaranja razmaka kod mlecnog zuba i da li je uopste to moguce?

Srdjan - 03. 05. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

POštovani Srdjan,

u slučaju postojanja hipodoncije (nedostatak stalnog zuba) postoji mogućnost čuvanja mlečnog očnjaka. Ovo je slučaj kada izostane resorpcija korena mlecnog zuba i ako je takav mlecni zub zdrav, ne preduzima se nikakva terapija tj. ostavlja se u zubnom nizu. Ukoliko je potrebno moguće je kompozitnim ispunom (belom plombom) preoblikovati mlečni očnjak iz estetskih razloga.

U slučaju da je nastupila fizioloska resorpcija korena mlecnog zuba, može doći do rasklaćivanja mlečnog zuba kada je potrebno vađenje zuba. U tom slučaju najbolje rešenje za nadoknadu izvađenog zuba je ugradnja implanta i izrada keramičke krunice na implantu. Drugo rešenje bi bila izrada keramičkog mosta, što zahteva brušenje susednih zuba nosača mosta.

Kako bi se napravio dugoročan plan terapije potrebno je utvrditi stanje mlečnog očnjaka i njegovog korena. 

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata