Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje. Imam 17 godina. Moj problem je u tome sto mi dvojke nikad nisu izrasle. Mlecne zube sam promenila veoma kasno. Modjutim, snimala sam vilicu i moja zubarka mi je rekla da ih nemam, odnosno nema ni koren ili bilo sta. Mene zanima kako mogu da ih prosto ugradim. Stvarno imam veliki problem sa tim. Unapred hvala.

Lidija - 26. 07. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Lidija,

    Poštovana Anice,

situacija koju navodite nije toliko retka (urođeni nedostatak-hipodoncija gornjih bočnih sekutića) i problem se sigurno može rešiti.

Postoji više terapijskih mogućnosti:

1.ortodontsko lečenje,  kada se odgovarajućim ortodontskim aparatom prisutni stalni zubi postavljaju u pravilan niz (približe se centralni sekutići i očnjaci nakon čega se očnjaci preoblikuju izradom faseta ) 

2. ortodontskim lečenjem obezbeđuje  mesto za ugradnju implantata na mesto nedostajuće dvojke ili pravljenje mosta što je indikovano tek po završetku rasta i razvoja viličnih kostiju (nakon punoletstva)

Savet je da sa OPT snimkom (snimak zuba obe vilice) posetite ortodonta.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata