Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje,
Imam 19 godina i ogroman problem. Pre četiri godine sam primetila da mi izbijaju zubi totalno nepravilno, na nepcima, a da mi se prethodno mlečni zubi nisu čak ni klatili, tačnije trojke gore sa leve i desne strane.
Kada sam otišla kod zubara, rekli su mi da to nije ništa strašno i da će zubi sami 'otpasti' , da nema potrebe za vađenjem, isl i tako svaki put kada bih otišla.
Zubi su mi potpuno izrasli, mlečni ne mrdaju još uvek ali dvojke su mi potpuno izbačene jer smetaju mlečni zubi da bi se probile stalne trojke i imam dva zuba viška koja mi jako smetaju. Želim da ispravim zube ali fiksnu protezu ne smem da nosim jer imam veliki problem sa aftama. Ima li pomoći? Šta mi savetujete?
Hvala unapred! Pozdrav!

Sonja - 15. 02. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Sonja,

u Vašem slučaju jedino pravo rešenje je vađenje mlečnih trojki i ortodontska terapija kako bi se svi zubi postavili u pravilan položaj.

Savetujemo da uradite OPT snimak i odete na pregled kod ortodonta kako bi se utvrdila vrsta i stepen ortodontske nepravilnosti i u skladu sa tim indikovala terapija. Ukoliko je lokalizacija afti pretežno na sluzokoži usana i obraza može se razmotriti terapija lingvalno postavljenim fiksnim aparatom.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata