Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje, imam decaka od godinu ipo i pre pet dana je pao i polomio prvi prednji zubic padom dok je trcao u kuhinji na plocice ali nije puno plakao. Inace ima da mu izrastu jos cetiri pet vodila sam ga kod zubara i rekla mi u slučaju da ga boli da ga dovedem da opet pogleda jer je isuviše mali za anesteziju da bi mu izvadila zub. Ne znam sada da li da cekam dok ne napuni 3-4 godine malo sam uplasena molim vas za savet. Hvala

Tamara - 10. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Tamara,

svaka povreda usta i zuba iziskuje stomatološki pregled i najčešće Rtg snimanje zuba povređene regije kako bi se utvrdio stepen povrede i indikovala adekvatna terapija. Postoje indikacije kada se u slučaju povrede mlečni zubi moraju izvaditi, a kada se mogu čuvati u vilici.

Potrebno je izbegavanje odgrizanja hrane, korišćenje varalice kao i svako opterećenje povređenog zuba (grickanje igračaka i predmeta) u narednih 7-10 dana (kašasta hrana). Više o traumi zuba možete pročitati ovde.

Savetujemo da dete odvedete kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata