Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje , imam navlake na prednjim zubima međutim prije par dana me počela boliti jedinica i povis jedinice desni , da li se moraju skidati navlake da bi se zub zaliječio ili postoji drugi način ? Hvala unapred , lijep pozdrav

Elena - 20. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Elena,

uzrok Vaših tegoba može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, kada je potrebno sprovesti parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta) bez uklanjanja mosta.

Takođe, uzrok navedenih tegoba može biti i oboljenje zuba nosača mosta, kada je u velikom broju slučajeva moguće lečenje kanala korena zuba kroz keramičku krunicu (krzo mali otvor sa unutrašnje strane), takođe bez uklanjanja mosta.

Savetujemo Vam da posetite stomatologa kako bi se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka po potrebi utvrdilo o čemu je tačno reč i kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28984 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28984
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata