Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje,
Izvadila sam donju sesticu prije 10 dana koja je bila u prilicno losem stanju, vadjenje je proslo u najboljem redu uz malo krvarenje kroz par narednih sati, nakon tri-cetiri dana otok je spao ali rana djeluje kao da jako sporo zarasta a prisutno je i malo gnoja (nisam dobila nikakve antibiotike vec sam samo ispirala zalfijom nakon treceg dana) medjutim danas se pojavila u rani kao neka kuglica pretpostavljam divlje meso. Da li je opasno i trebam li ponovo posjetiti stomatologa?

Lejla - 24. 03. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Lejla,

neposredno posle vađenja, nakon prestanka krvarenja, u rani se formira krvni ugrušak. Nakon 2-3 dana gornja površina ugruška postaje beličasta zbog taloženja fibrina što je normalan proces zarastanja a ne gnojenje rane što pacijente obično zbunjuje i plaši. Posle 3-4 dana počinju da se stvaraju novi krvni sudovi da bi posle 2 nedelje rana bila prekrivena novom sluzokožom.

Ukoliko nemate nikakvih tegoba (otok, bol) verujemo da nemate razloga za zabrinutost, i da zarastanje ide svojim tokom, a u slučaju postojanja bilo kakvih nedoumica savetujemo da posetite Vašeg stomatologa kako bi prekontrolisao zarastanje rane.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 23620 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
23620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata