Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje juče sam primetila da mi se klima dvojka i donjoj vilici. Išla sam stomatologu dao.mi je laclutl pastu i gel.da li će to stati ili da idem dalje.ima 33 godine hvala puno

Živković Marijana - 25. 01. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Živković Marijana,

normalno je da svaki zub ima određeni stepen pokretljivosti, zahvaljujući tome što nije čvrsto srastao za kost već je pripojen specijalnim mehanizmom (povezan je elastičnim vlaknima) za koštanu čašicu (alveolu).

Na prvom mestu je potrebno utvrditi da li je reč o fiziološkom ili patološkom klaćenju zuba.

Klimanje zuba van fizioloških granica može da bude znak uznapredovale parodontopatije, ali i fizičke traume, prisustva patoloških procesa u kosti, i slično. 

Ukoliko je u pitanju postojanje parodontopatije (parodontalnih džepova) potrebno je sprovesti adekvatnu terapiju kako bi se, ukoliko je moguće, potporno tkivo zuba regenerisalo, a zubi učvrstili (uklanjanje mekih i čvrstih naslaga na zubima, kiretaža parodontalnih džepova, po potrebi hirurška terapija).

Ukoliko je uzrok klaćenja zuba postojanje procesa u kosti oko vrha korena zuba potrebno je sprovesti kalnalno lečenje i po potrebi hirurško uklanjanje procesa u kosti. 

Savetujemo da uradite OPT snimak zuba (veliki snimak svih zuba obe vilice) i posetite stomatologa radi detaljne analize i potrebne terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata