Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje,
juce sam vam pisala http://www.mojzubar.com/pitanja/na-zubu-koji-je-pod-plombom-sam-primetila-sitnu-pukotinu-p33800.html ali mislim da nisam detaljno objasnila problem. Naime, na zubu mi je izvadjen zivac pre mesec dana i stavljena bela plomba, a juce sam primetila pukotinu sa strane zuba gde nije plomba, tako da mislim da nije do dotrajalosti plombe, a brine me to sto me malo boli iako nema zivca. Da li taj zub moze biti spasen jer se jako bojim vadjenja?

Milica - 16. 01. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Milica,

s obzirom na navedeno, možemo samo pretpostaviti da se radi o frakturi lečenog zuba.

Neophodno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka zuba utvrditi stanje korenova kao i stanje kosti oko korenova zuba. Na taj način se sa sigurnošću može tvrditi da li je zub indikovan za vađenje ili ne.

Ukoliko je moguća rekonstrukcija zuba, trebalo bi u kanale korena ugraditi fiberglass kočić radi ojačavanja, a potom na njemu izraditi keramičku krunicu.

Ukoliko se zub ne može sačuvati, nakon njegovog vađenja moguće ga je nadoknaditi ugradnjom implantata ili izradom keramičkog mosta. Ugradnja implantata je najbolje rešenje, s obzirom na dugotrajnost, kao i na to što ne zahteva brušenje susednih zuba koje je neophodno u slučaju izrade mosta.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata