Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje, moj suprug već 6 meseci ima problem sa bolom u desnima. Ugornjoj vilici sa desne strane pojavio mu se svrab (bol). Postaje nervozan. Bio je kod tri različita stomatolog. Jedan mu je dao da pije rodogyl 750000 IU125mg, rekao mu da zube pere sa sensodesnsom zeleni, skidali mu naslage, cistili mu prostor između zuba rekli mu da koristi curaprox cps 07 cetkicu za između zuba. Redovno pere zube, menja četkice. Snimio je ortopan na kome se ne vidi ništa sem zuba koji imaju pravilan raspored. U donjoj vilici nema 3 zuba. Da napomenem da je bol-svreb počeo da se premešta sa desne strane na levu. Ako imate neki predlog gde da se javi da vidimo šta je uzrok bolu, molim Vas preporučite nam jer ne znamo šta više da radimo.

Hvala

TanjaM - 17. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana TanjaM,

najčešći uzrok opisanih tegoba predstavlja zapaljenje desni (gingivitis) ili parodontopatija, u tom slučaju indikovana je parodontološka terapija koja je iz svega navedenog i primenjena.

Još jedan mogući uzrok predstavlja oboljenje zubne pulpe (živca) što ne mora biti vidljivo na Rtg snimku, dakle neophodan je detaljan klinički pregled svih zuba kao i ispitivanje vitaliteta. Takođe, uzrok bola može biti i oboljenje gornjoviličnog sinusa, u tom slučaju potreban je pregled od strane specijaliste ORL ili maksilofacijalnog hirurga, a po potrebi i neurologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28993 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28993
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata