Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje, na protektiranom zubu dva puta radjena resekcija i malo skracen koren, ali upala obnovljena sa dve fistule. Zub je krajnji u mostu na donjoj vilici. Inace most na krajevima ima kopce koje drze dve medjusobno povezane protezice sa po tri krunice. Samim tim, taj zub mi je veoma bitan. Zubar mi je predlozio ponovnu resekciju sa ugradnjom vestacke kosti u praznini vilice. Neznam da li je to najbolje resenje. Pozdravljam Vas i molim za savet!

Miki - 30. 01. 2010.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovani Miki,

ne postoji kratak i jednoznačan odgovor.

Najbitnije pitanje je razlog zbog kog dolazi do recidiva.

Ukoliko je uzrok preopterećenost, recidiv se može ponoviti bez obzira na tehniku i/ili ugradnju veštačke kosti.

Generalno, nisam pristalica druge reoperacije. Istraživanja su pokazala da je mala verovatnoća postizanja dugotrajno održivog izlečenja.

Ukoliko sumnjate u kvalitet prve dve intervencije, ukoliko je dovoljno kosti i dužina korena tog zuba i ukoliko je zub rasterećen, možda vredi pokušati.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata