Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje
Naime, moj sin(7 god.)David je pre 5-6 meseci pri padu jednu stalnu jedinicu skroz nabio u liniji korena zuba,nakon 10 min zubar ga je izvukao do odgovarajuce velicine i nekom trakicom fiksirao za susedni zub.Zub je tretiran do dana danasnjeg,izvadjen mrtav zivac itd.Zub je tu i ucvrscen,pitanje samo koliko ce to trajati.Moje pitanje je,kad ostane bez tog zuba sta bi bila najbolja zamena,jer od implanta do potpunog rasta vilice nema nista.Hvala,Ereš Mihalj

Misko - 24. 05. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani,

ukoliko se zub učvrstio, adekvatno je endodontski izlečen (izvađen živac) i ne postoje bilo kakve tegobe, on može trajati godinama. Eventualni estetski nedostatak se može korigovati plombom ili fasetom. Ukoliko je pak iz nekog razloga indikovano vađenje zuba, postoje odgovarajući držači prostora u vidu "žabice" koji su mobilne (mogu se skidati) i sprečavaju pomeranje susednih zuba do trenutka definitivne nadoknade nedostajućeg zuba, a ujedno isključuju i period bezubosti.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata