Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje,
Ovako. Pre 4god sam imala saobracajnu nesrecu i nazalost dosta zuba sam izgubila a nekoliko je bilo polomljeno. Pre 3 god sam uradila most u pitanju je metalo keramika. Sve je bilo ok prvih godinu dana kada su odjednom desni bile sve upaljenije. Otisla sam kod stomatologa koji mi je to radio i rekao mi je da ce operacijom desni resiti problem. Uradila sam i to ali nazalost posle godinu ipo dana meni se opet pojavila upala desni. Operisana sam i po drugi put ali nazalost bezuspesno iz razloga sto je stanje desni bilo gore nego pre operacije. Stomatolog je posumnjao da nisam mozda alergicna na neki metal pa je odlucio da skine ceo most na gornjoj vilici i uradi novi ali pre nego sto uradi novi most poslao me na VMA da uradim alergo test da bude siguran. Naravno alergo test je pokazao da ni na sta nisam alergicna i da sam potpuno zdrava. Ali za svaki slucaj novi most je radjen bez nikl-a iako na nikl nisam alergicna. Proslo je 6 meseci od skidanja starog do stavljanja novog mosta. U tom periodu sam imala privremene zube i nikakvih problema. Desni su super zarasle, nista mi nije smetalo. Pre mesec ipo dana mi je stavljen novi most i evo primetila sam da su mi se desni opet upalile. Pa mene sada zanima sta moze biti uzrok tome? Hvala

Pitanje - 05. 06. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana,

najčešći uzrok upale desni (gingivitisa) je zubni kamenac, kao i meke naslage u predelu vrata zuba, te ih je potrebno ukloniti da bi se upala sanirala. Pored navedenog upalu desni mogu uzrokovati neadekvatne plombe i protetski radovi, karijes u predelu vrata zuba, hormonski poremećaji, upotreba nekih lekova, opšta oboljenja (npr. dijabetes) i slično.

Zbog svega navedenog savetujemo Vam da još jednom posetite stomatologa, po potrebi i specijalistu parodontologije kako bi se utvrdio uzrok Vaših tegoba i na osnovu toga pružila adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25971 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25971
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata