Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje,
Posle popravke zuba javlja mi se krvarenje izmedju zuba na kom je radjena intervencija i narednog. Zub je lecen I nakon lecenja plombiran iako krvarenje nije bilo zaustavljeno pa Vas pitam za Vase misljenje.
Hvala.

Dejan - 03. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Dejane,

krvarenje poput navedenog najčešće ukazuje na upalu desni. Uzrok može biti prethodno dubok karijes, a usled toga i nemogućnost održavanje adekvatne higijene u navedenoj regiji, zadržavanje hrane, bakterija, i njihovih produkata što dovodi do upale desni i eventualne pojave parodontalnog džepa. Ukoliko je obezbeđeno suvo radno polje i postavljena adekvatna plomba (što verujemo da je učinjeno pomoću matrice - "metalni obruč oko zuba"), uz adekvatno održavanje oralne higijene upala desni bi morala da se smiri i krvarenje prestane. U slučaju da se tegobe nastave predlažemo da se ponovo javite Vašem stomatologu kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25269 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25269
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata