Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje,

pre 7 dana mi je umrtvljen zub koji me je boleo na hladno,toplo i zagrizaj. Kada je stavljen lek prvi dan me je prestala bol na hladno i toplo. Nakon tri sedmice izvadjen je lek, a ispunjeni su mi kanali ili sta vec, a dve sedmice nakon toga stavljena plomba. Zub i dalje boli na zagrizaj ali skroz malo i to kada je tvrda hrana (npr. kikiriki). Proslo je 7 dana otkako je zub zavrsen. Da li je to normalno?

Pozdrav

Lee - 11. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Lee,

pojava bola u toku i nakon endodontske terapije (lečenje kanala korena) zuba nije retka pojava, i može nastati usled mehaničke i/ili hemijske iritacije tkiva oko vrha korena zuba tokom lečenja. U tom slučaju tegobe bi trebalo postepeno da slabe do potpunog prestanka, za to vreme savetuje se upotreba nekog od analgetika.

Takođe, bol na zagrižaj može ukazivati i na predimenzioniranost ispuna ("visoka plomba"), kada je potrebno ukolniti višak ispuna i na taj način uravnotežiti zagrižaj.

Ukoliko se tegobe nastave i nakon nekoliko dana savetujemo Vam da pre zakazanog termina posetite svog stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč i preduzela potrebna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata