Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje
Pre mesec i 20-ak dana sam stavila lek u donju sesticu,prethodno mi je taj zub bio polomljen jednim delom(ali nije toliko strasno).Danas sam otisla kod zubara,i posto je zubarka zaboravila da mi je prethodno vec stavila lek u donju sesticu,ona je lecila drugi zub.Na kraju kada je primetila da mi je lek i dalje nakon vise od dozvoljenih 14 dana u zubu hitno me je narucila za sutradan.Zanima me da li cu morati da vadim zivac nakon vadjenja leka,ili ce zub ipak biti izlecen pa ce biti potrebna samo plomba.Ili cu ga u krajnjem slucaju morati izvaditi(sto nikako ne zelim jer sam prvi put dosla s namerom da izlecim taj zub) I zanima me ova gornja dvojka na koju sam danas stavila plombu,zubarka mi je rekla da je zub izlecen,ali i dalje osecam bol u tom zubu koju ranije nisam osecala.
Unapred hvala!
Unapred hvala!

Isidora - 22. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Isidora,

da li je potrebno "izvaditi živac" iz donje šestice zavisi od stanja zuba, odnosno od vrste oboljenja zuba i postavljenog medikamenta. Da bi se utvrdilo stanje zuba potreban je pregled i po potrebi analiza Rtg snimka tog zuba. Više o indikacijama za kanalnu terapiju i samoj terapiji možete pročitati ovde.

Što se tiče gornje dvojke nakon postavljanja ispuna (plombe) ne bi trebalo da osećate bilo kakve bolove te savetujemo da se obratite Vašem stomatologu kako bi se utvrdilo o čemu je reč. Spontani bolovi ili pak produženi bolovi na termičke nadražaje ukazuju na oboljenje zubne pulpe ("živca") i tada je potrebna kanalna terapija.

Srdačno

Javite se svom stomatologu.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata