Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje, prije 2 dana mi je izvadjena 6. Zanima me da li ce se sedmica pomjeriti na mjesto izvadienog zuba, kad bude rasla osmica?

Dada - 23. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Dada,

u slučaju gubitka zuba dolazi do narušavanja ravnoteže koja postoji između zubnih nizova, iz tog razloga može se očekivati naginjanje susednih zuba ka praznom prostoru usled težnje da ga popune. Zub parnjak iz suprotne vilice može nakon nekog vremena izgledati kao da je izrastao, tj. iskočio iznad ostalih, što se dešava iz istog razloga (traži kontakt sa zubima suprotne vilice), što može dovesti do određenih komplikacija. 

Savetuje se da se izvađeni zub nadoknadi. Najbolje rešenje jeste ugradnja implantata na mestu izvađenog zuba, a potom izrade keramičke krunice nošene implantatom. Druga opcija za nadoknadu izvađenog zuba jeste izrada keramičkog mosta. Takođe, jedno od rešenja može biti i ortodontska terapija. Mogućnosti i plan ortodontske terapije utvrđuje ortodont nakon pregleda, analize Rtg snimaka i studijskih modela vilica. 

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata