Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje. Prije 7 dana sam izvadila seticu desnu koja je prije toga oooravljana nekoliko puta i zbog istog do korijena zub je pukao. Prilikom vadjenja stomatolog je borao isjeci zub i tesko je izvadjen zbog korijena koji je ostao. Pored klijesta za vadjenje koristen je instrument slican sarafcigeru. Rana jos nije u potpunosti zarasla. Desna od strane obraza je crvena i malo otecena, bolovi su svakodnevni. Zbog dodjenja ne smijem popiti nista drugo osim paracetamola. Da li je to normalno jer je stomatolog jako zavaljivao tim"sarafcigerom" u korijen ili trebam posjetiti stomatologa? Hvala Vam najljepse.

Aida - 09. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Aida,

Pojava bola i otoka nije retka nakon komplikovanog vađenja zuba. Ove tegobe su najizraženije drugog dana od intervencije, nakon čega se postepeno smanjuju do potpunog prestanka. Produženi bol nakon vađenja zuba može ukazivati na otežano zarastanje rane (alveolitis) koji nastaje zbog nekvalitetnog krvnog ugruška. U slučaju prisutnog alveolitisa potrebno je ranu iskiretirati radi provociranja stvaranja krvnog ugruška i aplikovati odgovarajući medikament koji će smiriti tegobe. Ponekad je potrebno nekoliko poseta stomatologu radi uspostavljanja adekvatnog zarastanja rane.

S obzirom na to da navodite svakodnevne bolove sedam dana od vađenja zuba, savetujemo da posetite stomatologa kako bi se prekontrolisalo zarastanje rane i po potrebi preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata