Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje,
Prije par nedjelja sam poceo da primjecujem da mi zub gnoji ,rijec je o osmici koja tek treba da izadje, obicno bih taj gnoj izbacao iz sebe u ispljuvku,isao sam kod stomatologa za savjet,jer vec imam 1 zub koji treba da se popravi,ali kad je to primijetio nije mi nista rekao povodom toga iako sam ga pitao postoje li kakvi antibiotici da se to zaustavi ili bar da sprijeci sirenje zaraze u organizmu.
Nijesam do sad nikad primao anasteziju i iskreno veoma me strah,nadam se da cu nakon vikenda skupiti snage da odem,ali bih vas pitao ako postoji nesto da pijem dok krenen samo da bih bar malo sprijecio sirenje infekcije (nikakav bol nije prisutan),a i otok je dosta mali,ali se nonstop pojavljuje kad gnoj izadje,hvala unaprijed.

Branko - 19. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovani Branko,

antibiotici predstavljaju pomoćno sredstvo u stomatološkoj terapiji i na prvom mestu je potrebno sprovesti adekvatnu stomatološku intervenciju. Moguće je da su tegobe koje navodite vezano za umnjak posledica zapaljenja tkiva oko umnjaka (perikoronitis) kada je moguće da se manjom hirurškom intervencijom uklone desni oko krunice zuba i na taj način reši problem. Ukoliko ne postoje uslovi za nicanje umnjaka, a postoje bilo kakve tegobe, ili ugrožava susedni zub, potrebno ga je izvaditi.

Što se tiče straha od anestezije, ubod iglom prilikom aplikovanja lokalnog anestetika se može okarakterisati više kao kratkotrajna neprijatnost nego kao bol. Nakon aplikovanja lokalnog anestetika, sve stomatološke intervencije su bezbolne. Nemate razloga za strah.

Srdačno


Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata