Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje, zelela bih misljenje ortodonta. Cerka od 13.5 godina ima problema sa dubokim zagrizajem (10mm). Ono sto je prethodilo tome je da je hirirski morala da joj se odstrani mlecna i stalna petica gore levo jer nikad nisu iznikle zbog nedostatka prostora. Posle duge potrage za adekvatnim misljenjem, nedavno je pocela da nosi twin block apart (oko 15-16h dnevno). Sada imam dilemu jer primecujem blagu asimetriju lica i narusenu sredinu zuba. Zanima me da li se ovaj problem moze resiti nakon terapije twin block-om eventualnim nosenjem fiksnog aparata ili ce morati da vadi peticu sa suprotne strane? I da li je to trebalo odraditi pre stavljanja twin block-a? Oprostite na opsirnosti, molim Vas da mi odgovorite na oba pitanja. Hvala unapred, pozdrav.

Dragana - 07. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Dragana,

zbog specifičnosti i kompleksnosti slučaja, na ovaj način se ne može iznositi tvrdnja o definitivnom planu terapije i prognozi ishoda terapije.

Za adekvatan ortodontski plan terapije neophodan je detaljan klinički pregled, analiza potrebnih Rtg snimaka i analiza studijskih modela od strane specijaliste ortodoncije.

Savetujemo Vam da se u vezi bilo kakvih nedoumica konsultujete sa Vašim ortodontom, koji je najbolje upućen u plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28187 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28187
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata