Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovanje.Imam problem sa donjom lijevom šesticom.Naime,moja zubarka mi je mijenjala plombu na tom zubu jer nije bio dobro uradjen iako je ta blomba bila sasvim uredu i trajala je 12 godina.Nakon cišćenja kanala korijena i vadjenja zivca meni je drugu sedmicu od četiri koliko je rekla pojavilo jako trnjenje lijeve strane lica od vrata do slijepočnice ,žvakaćeg mišića ali me ništa nije boljelo .
Nakon ponovnog cišćenja kanala korijena zub stavila je nesto oporno na fatu u zub kao alkohol jer je sumnja pala na infekciju.Nakon 20 sedmice smo zub konačno blombirali ali meni i dalje trni lijeva strana ispod zuba ,lijeva strana lica ,zvakaći mišić.Kad legnem da spavam ne trni za sad.
Dali je to trnjene normalna pojava?Izvinite na opširnosti i veliki pozdrav

Željko - 05. 01. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Željko,

neophodan je klinički pregled i analiza OPT snimka (veliki snimka zuba obe vilice) kako bi se ustanovilo šta je tačan uzrok tegoba. Dobra stvar je to što trnjenje nije konstantno. Ukoliko je lečenje kanala korena zuba adekvatno (vidljivo je na snimku) kao mogući uzroci tegoba nameću se prisustvo patološkog procesa (cista/granulom) u kosti regije oko vrha korena zuba, neiznikli ili delimično iznikli umnjak, oboljenje donjoviličnog ili nekog drugog živca te regije, itd.

Dakle, savetujemo Vam da uradite OPT snimak i posetite specijalistu oralne, ili maksilofacijalne hirurgije radi kliničkog pregleda, postavljanja tačne dijagnoze, a po potrebi i određenih terapijskih mera.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28992 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28992
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata