Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Postovanje!Porodila sam se pre 4 meseca i imam navlake na gornjoj vilici tj na svim zubima.Sada su mi se desni vrlo malo podigli pa me zanima da li ce se to vratiti u normalu ili ne sobzirom da sam se skiro porodila.Inace desni mi ne krvare a navlake sam stavila 2012 god.Hvala

tanja - 19. 01. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
dr Tatjana Gložančev-Sajkovski polivalentni stomatolog

Poštovana Tanja,

povlačenje desni (recesija gingive) predstavlja jedan od znakova parodontopatije. Uzrok povlačenja desni može biti loša tehnika četkanja zuba, visoki pripoji frenuluma i plika, okluzalna trauma (traumatski zagrižaj), neadekvatni protetski radovi i plombe, i slično. Više o tome možete pročitati ovde. Kako u toku trudnoće dolazi do određenih hormnonskih promena to se može odraziti i na stanje desni, ali da bi se bilo šta tvrdilo neophodan je klinički pregled.

Terapija se svodi pre svega na pronalaženje i otklanjanje uzroka povlačenja desni, a potom se može pristupiti odgovarajućoj parodontološkoj terapiji. Iz tog razloga Vam savetujemo da ne oklevate i posetite stomatologa.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24710 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24710
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata