Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani! Htela sam da vas zamolim za odgovor na moje pitanje vezano za moju ćerku. Moja ćerka ima 6 godina i sve mlečne zube, ni jedan nije ispao a danas sam primetila u donjoj vilici iza mlečnog zuba da raste stalan zub. Zanima me dali je to normalno, dali će taj stalan zub sad istisnuti mlečni, dali će mu smetati u rastu? Hvala Vam puno za odgovor.

Vera - 06. 03. 2008.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

           Postovana Vera

     prvi stalni kutnjaci tkz. SESTICE su vrlo cesto prvi stalni zubi koji se pojave u ustima deteta, pri cemu njihovom nicanju ne prethodi ispadanje nekog mlecnog zuba. Te sestice se jednostavno usele  u usta deteta , roditelji cak i ne primete to, jer  pri nicanju pomenutih zuba njihov malisan obicno nema nikakve tegobe.

       Stalni kutnjaci na griznim povrsinama imaju za razliku od mlecnih kutnjaka  daleko dublje fisure i izrazenije kvrzice.

       Ako su mlecni zubi kariozni, a  pri tome oralna higijena nije temeljna i redovna ( neizostavno je vecernje pranje zuba neposredno pre odlaska na spavanje ), nazalost i ti prvi stalni kutnjaci bivaju vrlo brzo zahvaceni pomenutim procesom.

      Predlazem Vam da odvedete cerku kod stomatologa na pregled  i da se preventivno zastite iznikli prvi stalni kutnjavi.

      Srdacno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata