Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Poštovani! Imam dva velika problema. Prvi je moja psiha, jer dok sam još bila malo dijete, zubar me uhvatio za vrat, tako da se i dan danas bojim zubara. Zato rijetko i idem zubaru. Moj drugi problem je taj što mi je gornji očnjak, dakle trojka, impaktiran. Okrenut je za 90 stupnjeva, to se tek vidilo na snimci, jer još imam mliječnu trojku koja je u prilično dobrom stanju. E sad mene zabrinjava, šta da radim, jer predlagali su mi nekakvo izvlačenje zuba, ja se svega toga bojim. Osim toga, zubi su mi nekako razmaknuti, i htjela bi staviti fiksni aparat, al taj me impaktirani zub koči... Molim vas akomi možete objasniti koje solucije imam i koliko su bolne. Hvala vam puno!

maja - 03. 03. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Maja,

premedikacija nekim lekićem za "lepo ponašanje", npr. bensedin ili bromazepam 1h pre intervencije, rešava problem psihe, ili bar jako pomaže.

Što se tiče impaktirane trojke, jednako boli vadjenje i izvlačenje. I jedno i drugo se radi hirurški, intervencija je bezbolna, a u postoperativnom periodu blagi bol koji postoji se kupira analgeticima. Tako da je bolje reći da i jedna i druga intervencija jednako NE BOLE.

Pošto već postavljate fiksni aparat, neuporedivo bolje rešenje je izvlačenje i postavljanje trojke na njeno mesto, nego vadjenje. 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata