Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, 19.8. sam vadila dodju sesticu koja me je bolila. Poslije vadjenja kad je anestezija prestala i dan poslije bol je bio isti. Dok se treceg dana znatno smanjio i bio zanemarljiv. Medjutim zadnja dva dana rana dosta boli i imam los zadah.
Sa unutrasnje strane rane dotaknem nesto, ne bih mogla reci da je komad zuba.
Poslije vadjenja zuba nisam isla na kontrolu jer mi se cinilo kao da je sve uredu. Da li je to dio procesa zarastanja ili?

Maja - 24. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Maja,

u pitanju može biti zaostala ivica kosti ili koštane pregrade nakon vađenja zuba, koja se vremenom spontano "istopi", a ukoliko Vam stvara tegobe moguće je ukloniti je.

Takođe, uzrok može biti i alveolitis, otežano zarastanje rane, kada je potrebno kiretiranje rane i aplikacija odgovarajućih medikamenata do zarastanja rane, što ponekad zahteva i nekoliko poseta stomatologu.

Nažalost bez kliničkog pregleda nije moguće sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da posetite Vašeg stomatologa radi kontrolnog pregleda, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata