Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav .Da li se može poneki moj zub iskoristiti kao nosač totalne gornje proteze. Tako se ne bi morao vaditi zdrav zub da bi se uradila totalna proteza. Hvala na odgovoru.

Slaviša - 01. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Slaviša,

totalna proteza se izrađuje u slučajevima kada ne postoji nijedan zub u vilici i njena svrha je da nadoknadi sve zube jedne vilice. Ukoliko postoji jedan ili više zdravih zuba u vilici, moguća je izrada parcijalne proteze, koja bi se kukicama oslanjala na preostale zube.

Za definitivnu dijagnozu i adekvatan plan terapije neophodan je klinički pregled i analiza OPT snimka (snimak  gornje i donje vilice) od strane specijaliste stomatološke protetike.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26975 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26975
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata