Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav Doktorima
Izvadio sam 38, vađenje je proteklo poprilično bolno, na RTG snimku se dobro vidjelo da je zub urastao u kost, ili ga je kost prekrila više od pola, stomatolog iz lokalnog DZ mi je kazao da je to posao za oralnog hirurga, i da mi on ne može izvaditi ga. No, međutim, ja ga nisam poslušao, otišao sam kod lokalnog privatnika, koji je poznat po tome da vadi sve živo, i on mi ga je izvadio, uz poprilične bolove, uz dvije doze anestezije i uz to da mi je dio korijena ostao u šupljini i da ga on nije htio više čaprkat, da ne bi dodatno oštetio kost ili razvalio ranu, rekao je da će prilikom zarastanja taj dio sam izaći. Bilo je uredu prva dva dana, krvarenje je stalo već drugi dan, stim da jedva otvaram donju vilicu, teško jedem, no, treći dan evo, vratilo mi se blago krvarenje i bol pri otvaranju vilice ne posustaje, drži se na istoj razini... ŠTA mi preporučujete, pošto su sada praznici i nitko ne radi, da li je šta opasno i hoće li se stanje poboljšati?? Hvala Vam unaprijed.

Adel - 30. 12. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Adel,

tokom davanja anestezije u donjoj vilici postoji mogućnost da dođe do povrede mišića. Tada može da dođe do pojave opisanih tegoba koje su prolazne i ne ostavljaju nikakve posledice. Takođe, otežano otvaranje usta može biti posledica komplikovanog vađenja zuba. Više o trizmusu, mogućim uzrocima njegovog nastanka, terapijskim merama, vežbama za otvaranje usta koje pacijent samostalno izvodi kod kuće možete pročitati ovde.

Svakako Vam savetujemo da uradite Rtg snimak regije izvađenog zuba i posetite specijalistu oralne hirurgije radi vađenja zaostalog dela korena zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata