Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, gornja lijeva dvojka je lijecena te je ugraden stakleni kocic i krunica na njemu, prije 9 godina. Na ljeto, kocic je ispao sa krunicom te je ponovno cementiran. Ponekad, kao da se cuje skroz lagano krckanje, kao da cement popusta. Moje pitanje je ukoliko npr opet ispadne, bez ostecenja korijena, je li bolje raditi nesto drugo, staviti metalni kocic ili neka druga opcija? Takoder, jedinica i trica s iste strane su pod krunicama i nisu u losem stanju, postoji zub ispod bez nadogradnje kocicem, ali ukoliko je potrebno nesto drugo, da li ugraditi implatant ili most, s obzirom da su susjedni zubi vec izbruseni i spemni za most? Hvala na odgovoru

M.M. - 25. 12. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana M.M.,

koja je opcija najbolja u Vašem slučaju zavisi od stanja korena "dvojke". Ukoliko je moguće sačuvati zub, savetujemo izradu nove nadogradnje i izradu keramičkog mosta u koji bi bili uključeni susedna dva zuba.

U slučaju da je koren potrebno izvaditi, najbolje rešenje bi bilo ugradnja implanta i keramičke krunice nošene njime. Ili kao druga opcija izrada keramičkog mosta.

Ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka je nezahvalno tvrditi bilo šta.

Srdačno

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28508 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28508
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata