Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, imam 15 godina. Nedostaju mi dva kutnjaka (drugi po redu) u doljnjoj čeljusti. Ostali su zubi u redu. Problem je što mi sa lijeve strane fali dvojika u gornjoj čeljusti, s desne strane postoji. Zubi su asimetrični i padaju u jednu stranu. Sa lijeve strane, očnjak je urastao odmah pokraj centralnog sjekutića, a između očnjaka i prvog pretkutnjaka postoji mali prostor (1mm). Pitanje, je li obavezno otvaranje prostora radi ugradnje implantata (dvojike) što meni nije poželjno ili postoje ostale mogućnosti tj. Micanje svih zubi te zatvarnje prostora između pretkutnjaka i očnjaka i oblikovanje očnjaka u oblik dvojike?

Ivana - 21. 04. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Ivana,

Postoji opcija ortodontske terapije sa postavljanjem zuba u pravilan zubni niz i oblikovanje očnjaka u oblik dvojke, pravljenje prostora za ugradnju implantata, kao i izrada keramičkog mosta kojim bi se nadoknadio nedostajući zub (što zahteva brušenje susednih zuba). Koja opcija je najbolja u tvom slučaju potrebno je da utvrdi ortodont nakon kliničkog pregleda, analize Rtg snimka i analize studijskih modela.

Dakle, savetujemo ti da posetiš specijalistu ortodoncije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata