Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav imam 15 godina stomatolog mi je rekao da moram izvaditi gornju 4, i ovih dana cu je izvaditi.Zanima me da li postoji mogucnost da ona ikad naraste opet ili nekako da je doradim(odnosno uradim neki zahvat koji ce popuniti tu prazninu...)

Edina - 04. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Edina,

novi zub neće izrasti na mestu izvađenog zuba "četvorke".

U nekim slučajevima nakon vađenja zuba, zubi se mogu postaviti u pravilan niz ortodontskom terapijom, ukoliko je moguće.

Ukoliko ortodontska terapija nije opcija postoji mogućnost da se izvađeni zub nadoknadi ugradnjom implantata ili izradom keramičkog mosta (što zahteva brušenje susednih zuba), nakon navršene 18. godine života.

Savetujemo ti da u pratnji roditelja posetiš specijalistu ortodoncije, koji će na osnovu kliničkog pregleda, analize Rtg snimka i analize studijskih modela odrediti adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25849 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25849
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata