Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, imam 17 godina i imam razmak izmedju zuba i po mojoj proceni mislim da je veci... Da li je moguce fikson ili mobilnom protezom ili necim drugim, da se ukloni taj razmak...

Radovan - 21. 02. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Radovane,

razmak između zuba može se zatvoriti ortodontskom terapijom. Procenu o tome koja vrsta ortodontskog aparata (fiksni, mobilni) je indikovana, mora doneti specijalista ortopedije vilica (ortodont), nakon kliničkog pregleda, analize odgovarajućih Rtg snimaka, kao i studijskih modela dobijenih na osnovu otiska tvojih zuba.

Takođe, postoji i mogućnost izrade faseta (keramičkih ili kompozitnih), kao i keramičkih krunica, ali se ovaj vid terapije ne savetuje pre 18. godine. 

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata