Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, imam otok na donjoj desnoj vilici i boli me zub vec 3 dana, pijem ranisan 600mg na svakih 8 sati, zubar mi je na putu pa mi je rekao da uzimam neki antibiotik, sta bih ja trebao uzimati od antibiotika?

Mihajlo - 13. 01. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Mihajlo,

u slučaju postojanja otoka porekla zuba, potrebno je sprovesti adekvatnu stomatološku terapiju (zub uzročnik otvoriti i ostaviti otvorenim radi drenaže zapaljenskog sadržaja, a nakon toga sprovesti adekvatnu endodontsku terapiju - lečenje kanala korenova zuba). Antibiotici predstavljaju samo pomoćno sredstvo u terapiji, a prvenstveno je potrebno ukloniti uzrok otoka. Takođe, uzrok otoka može biti i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba kada je potrebno sprovesti adekvatno parodontološku terapiju.

Ne savetujemo upotrebu antibiotika na svoju ruku, a ranisan koji ste naveli je lek koji se koristi u terapiji oboljenja želuca.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i što pre posetite Vašeg ili bilo kog drugog stomatologa, kako bi se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka postavila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25933 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25933
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata