Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, imam pitanje ovako, na 4 i na 5 ili na 5 i na 6 nisam siguran mi se pojavio bijeli karijes sto je jako cudno, kaze stomatolog da sam ga imao i na sestici prosle godine? Zanima me u cemu je razlika? Jesu li bijeli karijesi gori od crnih ili ?

Zvonimir - 14. 07. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Zvonimire,

"beli karijes", odnosno, bela mrlja je mesto demineralizacije zubne gleđi, i svakako je manje ozbiljna od "crnog karijesa". U slučaju pojave bele mrlje uz redovno i besprekorno održavanje oralne higijene, preventivnu i profilaktičku upotrebu fluorida, može doći do remineralizacije gleđi, odnosno nestanka bele mrlje. U slučaju da se bela mrlja razvije u karijes ("crne boje"), tačnije nastane defekt zubne strukture, neophodno je da stomatolog ukloni kariozno tkivo, a kavitet zatvori ispunom (plombom). 

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata