Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav. imam pokvarenu sedmicu dolje i ogroman strah od zubar tako da nisam dala da mi vade. Danas mi je pukao zub tj. rasklimao se i ja sam ga izvadila ikao mi je ostao komadic al bas u toj rupi je. Kad predem jezikom kao da mi je cjeli izvaden, iako vjerujem da nije. Za sada me ne boli . Mene zanima hoce li to samo ispasti ili bas moram vaditi? I dali moze doci do neceg gorega ako ne izvadim sto je ostalo ?

martinica - 17. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Martinice,

pretpostavljamo da ste uspeli da izvadite deo krunice zuba a da su korenovi još uvek zaostali zubnoj čašici. Iako površinski deo rane može zarasti, zaostali korenovi mogu delovati kao žarište bakterijske infekcije (fokusi), i izazvati oboljenja udaljenih organa i organskih sistema. Iz tog razloga ih je neophodno izvaditi. Više o fokusima možete pročitati ovde.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak zuba i posetite svog stomatologa ili specijalistu oralne hirurgije kako bi se zub u celosti izvadio. Primenom lokalne anestezije ceo postupak je apsolutno bezbolan.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata