Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav
Imama 16godina za dva mjeseca punim 17 a jos mi nije nikla donja desna sedmica . Zasto još nije nikla? Hvala

Belma - 11. 02. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Belma,

potrebno je da uradiš OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i da posetiš stomatologa kako bi se utvrdilo da je zub prisutan u vilici, a ukoliko jeste, utvrditi njegov položaj i pravac nicanja.

Ukoliko posle 6 meseci od vađenja mlečnog zuba stalni zub ne izraste, a pri tom se osnovu snimka utvrdi da je njegov rast završen, smatra se da je zub impaktiran.

Impaktiran zub je moguće postaviti u pravilan položaj kombinacijom oralnohirurške i ortodontske terapije. Ova terapija se sprovodi tako što oralni hirurg intervencijom oslobađa put za nicanje zuba i na njega postavlja bravica koja je elastičnom vezom povezana za fiksni ortodontski aparat.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata