Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav. Imao sam karijes na zubu, i tokom pregleda stomatolog je utvrdio da treba da se vadi živac. Stavila mi 2 puta lek za devitalizaciju živca i rekla da uradim snimak tog zuba. Kada sam 30.01. otišao na zakazan pregled i doneo joj snimak, ustanovila je ne treba da se vadi živac jer karijes nije zahvatio živac, ali je bio jako blizu. Sad mi je stavila lek, zatvorila gipsom, ali posle 5 dana je to počelo da boli. Da li to znači da je karijes ipak zahvatio živac? I kako bih ja mogao da ublaži ovaj bol?

David - 04. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani David,

pojava spontanog, intenzivnog bola ukazuje na oboljenje zubne pulpe ("živca"), kada je potrebno sprovesti adekvatno kanalno lečenje ("vađenje živca").

Savetujemo Vam da posetite stomatologa kako bi Vam bila pružena adekvatna terapija.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26215 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26215
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata