Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav. Interesuje me da li je veliki razmak za most da ide sa osmice na cetvorku u donjoj vilici? Posto sam morao da izvadim obe jedinice, jedna je operisana pre 10ak godina, trebala je da bude nosac mosta ali kod pripreme za most pukao je zub vertikalno i morao sam da ga izvaidm. Drugu jedinicu sam izvadio zbog velikog procesa na korenu. Dvoje su zdrave i sluze kao nosaci mosta, stomatolog koji mi je radio kaze da perem zube kao i uvek. Ja sam citao da se savetuje upotreba konca i ciscenje prostora ispod mosta. Ja trenutno mesta ispod mosta nemam, tek je stavljen i naleze lepo na desni, ali me interesuje kako da odrzavam higijenu kasnije? Hvala na odgovorima

Aleksandar - 08. 03. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Aleksandre,

preporučujemo održavanje higijene fiksnog protetskog rada klasičnom četkicom i pastom za zube. Vrlo je važno održavanje zuba u predelu zuba do desni i zubi se peru od desni ka sečivnoj ivici, odnosno griznoj površini zuba. S obzirom na to da imate most, pored interdentalne četkice savetovali bismo i upotrebu dentalnog tuša koji možete naći u bolje snabdevenim apotekama.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata