Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, ja od mog straha nisam isao kod zubara cesto, tacnije vrlo vrlo slabo, Imam 18 godina i isao sam nekoliko puta samo. Secam se pre nekoliko godina da sam vadio sesticu iz korena i to je verovatno sve sto se tice mojih zuba. 4-5 zuba su mi blago ili vise okrnjeni, da li to moze nekako da se popravi? Da li postoji mogucnost izbeljenja zuba, ciscenje kamenca ili kako to vec ide? Kad sam bio manji nisam vodio hegijenu o zubima, sada vodim ali je kasno, ima posledica i zbog toga pitam za izbeljenje. To su dva problema sto se tice okrnjenosti zuba i za izbeljenje koja me muce. Imam treci problem a to je da su mi "unutrasnji" zubi kao okolo je zub a unutra meso koje izbija tako na jedno 2-3 zuba, mene to ne boli kad diram ali ako bih slucajno jako zalogaj neke hrane zagrizo znalo bi da me zaboli, da li mislite da je to opasno? Hvala unapred!

Stefan - 13. 11. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
dr Tatjana Gložančev-Sajkovski polivalentni stomatolog

Poštovani Stefane,

Izbeljivanje zuba je moguće tek nakon uklanjanja mekih i čvrstih naslaga (zubnog kamenca), kao i nakon saniranja karijesa.

Što se tiče problematičnih zuba koje navodite, da bi se postavila precizna dijagnoza neophodan je detaljan klinički pregled i analiza Rtg snimka. 

U slučaju izrazitog straha od stomatoloških intervencija u našoj Poliklinici postoji mogućnost njihovog sprovođenja u analgosedaciji. Više o analgosedaciji možete pročitati ovde.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite stomatologa, kako bi se postavila tačna dijagnoza i odredio plan terapije.

Srdačno 

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24710 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24710
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata