Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav Moj problem je sto na donjoj vilici, levo, mi fale petica (implatirana u vilici i pre dve godine izvadjena), sestica (izrasla i izvadjena zbog karijesa) i sedmica (takodje implatirana u vilici i ne bih je vadila). Uradjeno je snimanje vilice i sve se to lepo videlo. Sa desne strane mi fali sestica. Gornja vilica je odlicna, samo dva plombirana zuba. Koju parcijalnu protezu mi preporucujete? Nije moguce raditi mostove jer nemam umnjake, nisu mi izrasli, sedmice su mi zadnji zubi. Takodje me zanima s obzirom da ponekad osecam jak bol kada nesto tvrdo zagrizem desnim iznad sedmice da li moze proteza da mi smeta, tj. pritisak proteze. Bol, odnosno pulsiranje nekad traje i 1-2 dana. Hvala

Zorica - 14. 02. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Zorice,

ako sam dobro shvatio, Vi ne možete nositi protezu. Svaka proteza se oslanja na desni, a vama to smeta i pri običnom žvakanju.

Dobra vest bi bila da se odredjenim hirurškim procedurama ta vaša impaktirana sedmica može eventualno osloboditi i koristiti kao zadnji nosač u mostu.

Najbolje bi bilo da nam pošaljete bar snimak, pa da se na osnovu njega napravi neki okvirni plan terapije.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata