Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, naime, zub mi je bio osjetljiv na toplo hladno, otišla sam kod zubara koji me je poslao da slikam zube sto sam i napravila, nije se vidjelo nista značajno niti su me zubi bolili na kuckanje, samo na toplo hladno. Odlučio je otvoriti šesticu jer sam na njoj imala veliku plombu i stavio je neki bijeli lijek.. nakon tog dana, sad evo mjesec dana, zub me boli na dodir i zagriz... na kuckanje nista ali na zagriz jako. Isla sam opet kod zubara par puta, dva puta je promijenio lijek ( sad je stavio nesto crno pa bijelo) i opet je sve isto, ponovno sam isla slikati opet se ne vidi nista, dao mi je klavocin u slučaju da je neka upala, ali evo ostalo mi jos tri tablete ja i dalje ne mogu žvakati. Imam rtg slike pa vam mogu poslati ako postoji neki način. Ono sto bih napomenula je da sam bila izložena propuhu i dan nakon toga utrnula mi je cijela lijeva strana lica, uho , glava i sve, pa sam mislila mozda je nesto upaljeno od toga. Molim vas vaše mišljenje, ne znam sto da radim

Iva - 13. 04. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Iva,

bol na zagrižaj može biti posledica predimenzioniranog ispuna ("plombe") kada uklanjanjem viška plombe nestaje i osetljivost na zagrižaj.

Takođe, uzrok bola na zagrižaj može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, prisustvo patološkog procesa u kosti oko vrhova korenova zuba, ali i oboljenje nekog od susednih zuba.

Utrnulost polovine lica može biti uzrokovano zapaljenjem gornjoviličnog sinusa, ali i oboljenjem nekog od zuba.

Savetujemo Vam da ponovo posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije kako bi se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrdilo o čemu je tačno reč i kako bi se odredila adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata