Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, pre 20tak dana sam radio ciscenje karijesa malo dubljeg i plombiranje zuba, dok je ciscen zub stavljao je stomatolog i neku tecnost u njega koja je gorka, sad mi se desi ponekad da me zaboli zub na hladnu tecnost a na sladoled ne iako je i on hladan, zanima me vase misljenje zasto se to desava? I sta mi je ciniti? Hvala

Nikola - 25. 02. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Nikola,

nakon postavljanja kompozitnog ispuna ("bele plombe") može se javiti kratkotrajna prolazna osetljivost na hladno, koja najčešće spontano prolazi nakon nekoliko dana ili nedelja.

Drugi uzrok osetljivosti zuba na hladno, a koji se javlja isključivo na nadražaj (nikad spontano) je ogoljenost dentina prouzrokovan karijesom, nekarioznom lezijom (abrazije, erozije, atricije), neadekvatnim ispunom, povlačenjem desni, parodontalnim džepom, i slično.

Pojava produženog bola nakon prestanka termičkog nadražaja ili spontanog bola ukazuje na oboljenje zubne pulpe ("živca") i tada je indikovano lečenje kanala korena zuba.

Ukoliko se tegobe nastave i nakon navedenog perioda potrebno je da posetite Vašeg stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata