Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav pre dve nedelje sam vadio zivac sve je proslo kako treba lecenje vadjenje plomba. Ali mene jos uvek boli na ugriz i na kuckanje, uradio sam snimak koji po misljenju dva razlicita stomatologa sve deluje odlicno i kako treba, rec je o 5ici gore levo pre nekih nedelju dana sam radio i 4ku gore levo jer je bilo karijea koji se video na snimku koji je odrstanjen i stavljena plomba pa se mislilo ako mozda to pravi problem iako mene samo 5ica boli na ugriz i kuckanje. Ne znam sta da radim da li da se odradi revizija zuba ili sacekati jos neko vreme bas cudan slucaj...

Stefan - 16. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Stefan,

nakon adekvatnog kanalnog lečenja zuba (što se potvrđuje analizom Rtg snimka posle lečenja) može se javiti osetljivost zuba na zagrižaj, dodir, kuckanje i slično, koja je najizraženija nekoliko dana nakon lečenja nakon čega se postepeno smanjuje do potpunog prestanka. Navedena osetljivost je posledica povrede tkiva oko vrha korena zuba prilikom instrumentacije kanala, i ne treba da Vas zabrinjava.

Takođe navedena osetljivost može biti posledica predimenzioniranog ispuna, kada minimalnim uklanjanjem viška plombe i usklađivanjem zagrižaja tegobe prestaju.

Savetujemo Vam da ponovo posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata