Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav. Prije 4 dana sam korijen koji je bio ustvari na desnoj strani donje vilice četvorka. Prvi zubar ga je počeo vaditi pa nije mogao I poslao me kod drugog koji ga je uspio izvaditi. Eh odma su mi dali Amoksicilin 2×2 na 12 sati da pijem i sve je bilo Ok do juče kada me odjednom u momentima počelo boljeti. Danas sam išao kod ovog prvog zubara nedelja je drugi niko ne radi, i rekao mi je da rana nije zarasla koliko je trebalo i da se krvni ugrušak nije formirao. I da je zbog toga meso upaljeno i predložio mi je da idem kod zubara koji mi je uspio izvaditi zub da on to nešto očisti i stavi jod. Zanima me i vaše mišljenje jer trenutno pijem Dexomen 25 granule. Molim vas za odgovor. Lijep pozdrav!

Marko - 10. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovani Marko,

u vašem slučaju moguće je da se radi o otežanog zarastanja rane nakon vađena zuba nastalog usled nepostojanja ili propadanja krvnog ugruška (koaguluma). Terapija podrazumeva kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu (ne vade se) ili postavljanje jodoform štrajfne (koja se menja na 2 dana), kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma. U nekim slučajevima kiretaža se mora ponavljati sve dok se ne stvori kvalitetan koagulum u rani.

Ispiranje rane nikako nije dozvoljeno kao ni intenzivno mućkanje usta kako ugrušak ne bi ispao.

Savetujemo da se ponovo javite stomatologu, a po potrebi i oralnom hirurgu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata