Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav , primetio sam na gornjim jedinicama da na donjem delu zuba (znaci ne kod desni nego dole) na krajevima da menjaju boju u sredini ( na desnom zubu leva strana a na drugom obrnuto) beljaksto je . i na jednoj jedinici kao da vidim "pukotinu" od vrha do dole , nemam nikakve bolove ni nista ali se plasim.

Hvala vam unapred.

Kristijan - 05. 03. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Kristijane,

navedene promene mogu da ukazuju na početnu demineralizaciju gleđi, tzv. "bele mrlje", ili na karijesno oštećenje zuba. Za tačnu dijagnozu neophodan je klinički pregled.

Ukoliko je u pitanju demineralizacija, savetujemo redovno i pravilno održavanje oralne higijene, kao i upotrebu paste na bazi kalcijuma ("MI pasta", "tooth mousse"), koja može dovesti do remineralizacije gleđi. Ukoliko na ovaj način ne dođe do remineralizacije posle određenog perioda, savremena stomatologija nudi mogućnost sanacije "belih mrlja" posebnim preparatima namenjenim u tu svrhu, a nešto invazivnije rešenje je njihovo uklanjanje i izrada kompozitnih faseta.

Ukoliko je u pitanju karijes, neophodno je njegovo uklanjanje i postavljanje kompozitnog ispuna ili kompozitne ili keramičke fasete.

Savetujemo da posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je zaista reč i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata