Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav. Radila sam most kompletne donje vilice. Imam problem da mi je desna strana malo visoka ali na pregledu kod stomatologa kaže da ja grizem normalno. Danas sam primetila da kod trojke i četvorke levo izlaze mehurići kod desni kad dodirujem zube. Prisutan je bol sa leve strane u stanju mirovanja. Da li je sve ovo normalno i da li je ovo navikavanje ili nesto nije odradjeno kako treba. Most je primeno cementiran. Hvala unapred.

Sofija - 09. 10. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Sofija,

ukoliko postoje jači kontakti prilikom zagrižaja ("visoko") oni se lako rešavaju selektivnim uklanjanjem viška keramike. Opisani mehurici kod desni mogu biti uzrokovani privremenim cementiranjem. On što bi moglo biti zabrinjavajuće jeste prisustvo bola sa leve strane "u stanju mirovanja" (oboljenje desni, oboljenje zubne pulpe-"živca") i to bi trebalo dijagnostikovati pre definitivnog cementiranja.

Obratite se Vašem stomatologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29361 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29361
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata