Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, trenutno sam u inostranstvu ne mogu da idem kod zubara iz nekih razloga, imam problem zub sestica je u pitanju iznad njega ima cista, lice i obraz na lijevoj strani su mi potpuno natekli obraz je vruc, pijem amoksicilin antibiotike 500mg, ali imam jos oko 8 tableta popio sam vec toliko i nema promjene otok ne spada, sta da radim? Otok je bas veliki cak i oko mi je zatvoreno.

Milan - 21. 09. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Milane, 

antibiotska terapija predstavlja samo pomoćno sredstvo, ali da bi se otok definitivno eliminisao neophodno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka prvenstveno postaviti tačnu dijagnozu, a nakon toga je NEOPHODNA stomatološka intervencija.

Odlaganjem posete stomatologu činite više štete nego koristi, jer nažalost, malo je toga što možete učiniti na svoju ruku.

Dakle, potrebno je da uradite Rtg snimak otečene regije i u što kraćem roku posetite bilo kog stomatologa, kako bi se zub uzročnik otoka otvorio, obezbedila drenaža sadržaja kroz sam zub, a nakon smirivanja trenutnog stanja napravio plan dalje terapije (ukoliko postoje uslovi izvršiti lečenje kanala korena zuba, po potrebi oralno-hiruršku intervenciju apikotomija/cistektomija, i na taj način zub sačuvati). Ukoliko zub nije moguće sačuvati, nažalost potrebno ga je izvaditi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata