Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav, ustanovljena mi je gangrena na levoj strani gornje vilice inace petica zub, pre nego sto je ustanovljeno taj zub je lecen pre dve godine i lek je stojao na tom zubu, zbog izuzetnog bola (3 dana i 3 noci) morao sa da odem kod stomatologa, otvorio je zub konstatovao gangrenu i očistio. Bol se smiri sve je bilo kako treba , sledeci put sam opet otisao i ocistio mi je kanal ponovo i stavio na polovini rupice lek ( polu zatvoren zub) opet je sve to bilo super ali sam svakako morao da pazim da ne zagrizem na toj strani. Zub kao zub se smirio, bol na dodir nije imao, bol zbog hladnoce je prestao i sve je bilo super, nakon treceg puta kad sam otisao stavio je lek i zatvorio zub, receno mi je da nejedem 2 sata sto sam i ispostovao i sve je bilo super, sve dok se nisam probudio tokom noci zbog jakog bola u zubu koji nije prestao i narednog jutra. Otisao sam kod zubara i rekao mi je da je gangrena uhvatila mnogo visoko zivac i da kada se zub zatvori totalna pocinje da gori i izaziva bol. Šta da radim, doktor mi je rekao da dodjem za par dana ako imam bolove, nemam bolove, ali iskreno ne bih da vadim zub sa 19 godina. Šta mi je činiti ? Hvala u napred

Dusan - 05. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Dušan,

obzirom da je ustanovljena gangrena zubne pulpe na doticnom zubu, terapija je adekvatno uklanjanje nekroticne (gangrenozne) pulpe i mehanička i hemijska obrada kanala korena, interseansna medikacija do smirivanja simptoma i nakon toga definitivno punjenje kanala. Gangrena zuba nije indikacija za njegovo vađenje, te ukoliko uz adekvatnu kanalnu terapiju nije moguće izlečiti zub pristupa se hirurškoj terapiji.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak problematičnog zuba i posetite specijalistu endodoncije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26318 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26318
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata