Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav.
Zamolila bih vas za odgovor koji se tice vrste cementa kojim se cementiraju krunice.
naime,skoro mi je stavljena krunica na dvojci,i cementirana fiberglasom,a na moje pitanje zasto bas time,zubar je odgovorio je da je mnogo bolje time.Negde sam nacula da je fiberglas izbacen iz upotrebe.
Hvala unapred.

Klara - 13. 02. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Klara,

"fiberglas" nije cement već je reč o kompozitnim kočićima koji su u stomatologiji u širokoj upotrebi obzirom na njihove karakteristike i prednosti u odnosu na ostale kočiće koji se cementiraju u kanal korena. Naravno, izbor vrste kočića i nadogradnje (kompozitna ili metalna) najčešće zavisi od stepena destrukcije samog zuba. Kada je reč o prednjim zubima u najvećem broju slučajeva se koriste kompozitni (fiberglass) kočići.

Što se tiče cementa za definitivno cementiranje krunica i mostova najčešće se upotrebljavaju na bazi glass jonomera, cink-fostata i kompozita.

Budite bez brige i imajte poverenja u Vašeg stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata